Micro biology நுண்ணங்கியியல் G11 Unit 5

              Products/உற்பத்திகள் & Organism/நுண்ணங்கிகள்.

  1. வினாகிரி/ Vinegar                                                            Yeast(Saccharomyces)
  2. மதுபானம்/Toddy, Wine                                                 Yeast(Saccharomyces)
  3. Yogurt, Curd, Cheese                                                             Lactobacillus bulgaricus
  4. Nitrogen fixation/நைதரசன் பதித்தல்.                                   Rhizobium
  5. உயிரியல் பீடை நாசினி/biological-pesticide                                                           Bacillus thuringiensis 
  • Those words which in blue colour  is important.
  • அவரை குடும்பத் தாவரங்களின் வேர் முடிச்சுகளில் Rhizobium பக்றீறியா காணப்படும்.
  • C6H12O6 → Ethanol = CO2 ,எதனோல் ஒரு alcohol ஆகும். இவ்வாறே நொதித்தல் செயல் மூலம் அல்கஹோல் தயாரிக்கப்படும். இதன் போது மதுவம் Yeast(Saccharomyces) நொதித்தல் தொழிலைச் செய்யும்.

பாண், அப்பம் போன்றவற்றின் தயாரிப்பின் போது மதுவம் பயன் படுத்தப்படுவதை நீங்கள் அறிந்திருப்பீர்கள். இதன் போது மதுவத்தின் நொதித்தல் செயல் மூலம் CO2 வாயு வெளிவரும். இதனால் மாவில் நுண்ணுருளைத் தன்மை ஏற்பட்டு மா இலகுவாகின்றது.

இதே போன்று பல்வேறு துறைகளில் நுண்ணங்கிகள் பயன்படுத்தப் பட்டு வருகின்றன. அவற்றை இங்கு கருதுவது அவசியம் இல்லை.

Advertisements

Tags:

About afdhaal

I'm afdhaal. Student of D.S Senanayake college, Colombo. And as well as Nooraniya M.M.V, Zahira College, MW. I belive that "People with passion, can change the world for better",Steve Jobs. Im passionate with what I'm doing. Im an optimist. I always think positively. I don't have a single place in my heart to NEGATIVE THOUGHTS. This is just the beggining. Just it's FIRST STEP OF MY JOURNEY.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: